Mika Häkkisen häissä tiukat turvatoimet ja paljon julkkiksia - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Mika Häkkisen häissä tiukat turvatoimet ja paljon julkkiksia

Hääpari valkoisiin puettuine lapsineen lähtivät kirkosta pororeen vetäminä.­

14.1.2017 20:05

Kaksinkertaisen Formula 1 -maailmanmestari Mika Häkkisen ja puolisonsa Marketa Remesovan avioliitto siunattiin lauantaina Rovaniemen pääkirkossa.

Hieman kello 16:n jälkeen alkaneeseen tilaisuuteen saapui vieraita toista sataa. Mukana olivat muun muassa Valtteri ja Emilia Bottas, Marcus Grönholm, Jarkko ja Anu Nieminen, Kalle ja Riina-Maija Palander sekä Kiira Korpi.

Kaupunkilaisia kirkon ulkopuolella seisoi hääparia odottamassa muutama kymmenen ihmistä.

Valtteri Bottas ehti hääparia odotellessa jutustella tovin pororekeä kuljettaneen Matti Konttaniemen kanssa.­

Tilaisuutta verhosi loppuun asti salamyhkäisyys ja häiden alkamisesta kiersi monenlaisia huhuja. Ensin tilaisuuden odotettiin alkavan kello 14, sitten kello 16.

Myös turvatoimet kirkossa ja sen ympärillä olivat tiukat. Turvamiehet pitivät huolen siitä, että yksityistilaisuus pysyi yksityistilaisuutena. Yleisöllä ei ollut asiaa lähellekään kirkkoa.

Vieraat tuotiin paikalle neljällä linja-autoilla. Sisälle kirkkoon he kulkivat kirkon sivuovesta, sen eteen rakennetun havukranssi-valoportin kautta.

Hääpari sen sijaan pääsi livahtamaan kirkkoon vaivihkaa yleisön heitä huomaamatta. Tilaisuuden alkamisesta vihiä antoi vain se, että kaariportti siirrettiin sivuoven edestä pääovelle.

Tilaisuuden päätyttyä hääpari nousi – tai pikemminkin laskeutui – kirkon eteen tuotuun pororekeen, jota veti Konttaniemen porotilan Hopeanuoli. Poroa talutti porotilan isäntä Matti Konttaniemi.

Hääparin mukana reessä matkasivat heidän kolme lastaan, kaikki valkoisiin puettuina.

Vieraiden joukossa olivat muun muassa Kalle Palander, Jarkko Nieminen, Marcus Grönholm, Anu NIeminen, Valtteri Bottas ja Emilia Bottas.­

48-vuotias Häkkinen ja 39-vuotias Remesova vihittiin avioliittoon joulun alla Monacossa. Pariskunta on pitänyt yhtä lähemmäs kymmenen vuotta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?