Alastonkuvat ovat viisikymppisten uusi villitys – "Kuvia halutaan, kun ollaan vielä hyvännäköisiä"

Pavel Vladychenko vk.com/altern
Alastonkuvat ovat viisikymppisten uusi villitys – "Kuvia halutaan, kun ollaan vielä hyvännäköisiä"

Naiset haluavat entistä useammin ottaa itsestään muotokuvan muistoksi itselle tai lahjaksi puolisolle.

Elina Pajunen

Naisten muotokuvausten suosio on selvässä kasvussa. Sensuelleihin boudoir-kuvauksiin hakeutuvat morsianten lisäksi nyt myös reilusti aikuiset naiset.

Muun muassa seinäjokelainen Studio Street on viime aikoina tehnyt alaston- ja alusvaatekuvauksia selvästi aiempaa enemmän, eivätkä kuvaukset liity enää pelkästään hääyön jälkeisenä aamuna annettaviin huomenlahjoihin.

–Ennen kuvattavat olivat pääasiassa morsiamia, mutta nyt monet tulevat ihan muista syistä. Kauniita kuvia halutaan, kun ollaan vielä hyvännäköisiä. Kuvissa käy paljon esimerkiksi 50-vuotiaita naisia, valokuvaaja Marko Koivuporras sanoo.

Myös kuvaustilanteet ovat Koivuportaan mukaan vapautuneet.

–Aiemmin tuntui, että mies oli lähes aina vieressä vahtimassa, mitä kuvauksessa tapahtuu. Nyt kuvaustilanteissa ollaan rennommin.

Kuvia otetaan sekä omaksi iloksi että lahjaksi puolisolle. Kuvattavista lähes kaikki ovat naisia.

–Miehillä tuntuu olevan kovemmat vaatimukset siihen, että kropan täytyy olla täysin timmissä kunnossa. Naisilla pieni pyöreys sopii asiaan, valokuvaaja Pilvi Sormunen sanoo.

Suomen ammattikuvaajien toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsagklas on huomannut saman ilmiön.

–Jollakin tavalla alaston- ja alusvaatekuvaukset ovat myös fitness-kulttuurin vastaisku. Voi näyttää kauniilta, vaikkei kroppa ole viimeisen päälle timmi. Kuvaan meneminen ei edellytä nälkäkuuria ja kuutta kertaa viikossa salilla käymistä.

Naisten muotokuvausten suosion kasvuun kuuluvat alaston- tai alusvaatekuvausten lisäksi myös täydellisen meikin ja kampauksen sisältävät elämyskuvaukset.

–Jokainen haluaa näyttää joskus kauniilta ja mahdollisimman hyvältä itseltään. Muotokuva on dokumentti siitä, Kaleva-Tsagklas sanoo.

Erityisen suosittuja ovat tasavuosikymmenten tai muiden merkkipaalujen muistoksi otetut kuvat. Kaleva-Tsagklas kertoo itsekin käyneensä 40-vuotiskuvauksessa ihan vain omaksi ilokseen.

–Mukana oli meikkaaja ja kampaaja, ja tyyliä vaihdettiin pariin kertaan.

Kuvaus oli valmiiksi suunniteltu paketti. Aikaa meni muutama tunti.

Kaleva-Tsagklasin mukaan markkinoille on vähitellen tulossa vastaavia teemapäiviä ja tuotepaketteja myös miehille.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Oi ihanaa! Crossfittaus ja raakaravinto = upeat puumat… Sitten vaan suurennokset olkkarin seinälle

  • Nimetön

    Toivottavasti oma valintani arvostaa aviopuolisoani juuri sellaisena kuin hän on, ilman mannekiinikeimailuja, saa hänen mielessään enemmän arvostusta kuin itsensä alistaminen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio