Moni saattaa muistaa Turkka Aaltosen kokki Jaakko Kolmosen ikonisista tv-kokkailuista, joissa Aaltonen toimi kesäkeittiöiden apukokkina. Niiden puhutuimmasta jaksosta, kyyn grillaamisesta, Aaltonen ei enää jaksaisi oikein puhua. ”Eihän sitä kyytä lopulta edes syöty, se oli varmaan viikon ollut jo kuollut, haisikin ihan kamalalta. Jaakon idea se oli.”

Eräpäivä

Porilainen erälegenda Turkka Aaltonen on selviytymisen superasiantuntija, jonka mukaan kuka tahansa pärjää metsässä kolmella perustaidolla. Metsätumpeloksi itseään nimittävä toimittaja Laura Friman osallistui muinaisten kädentaitojen kurssille, jonka aikana selvisi, miten huonosti kaupunkilainen luonnossa pärjää.


”Näinkö? Vastapäivään?”

Turkka Aaltonen vastaa oppilaansa kysymykseen ja nyökkää: hyvältä näyttää.

Karkun evankelisen opiston rantalaavun kupeessa Turkka Aaltonen kouluttaa luontoalan aikuisopiskelijoita, jotka huseeraavat erilaisten tehtävien kimpussa. Meneillään on muinaisten kädentaitojen viikko, jonka aikana muun muassa kieputetaan ja punotaan trikookuteista kevätauringossa köyttä, veistellään keihäitä, kudotaan maakangaspuilla riukulan näkösuojaksi ruokomattoa ja solmitaan paalinarusta verkkoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut