Inflaatio iski äitiys­pakkaukseen: Tuotteita on aiempaa vähemmän

Kela julkaisi uuden äitiyspakkauksen. Hintojen nousun takia pakkauksessa on aiempaa vähemmän tuotteita.

Kelan mukaan tuotteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota materiaaleihin, laatuun ja vastuullisuuteen. Haalarin kuosiksi valikoitui yleisöäänestyksen perusteella tummansininen Muumi-kuosi.

13.12.2022 10:45

Yleisen kustannusten nousun vuoksi vuoden 2023 äitiyspakkauksessa on vähemmän tuotteita kuin aiemmin, Kela kertoo tiedotteessaan.

Vuoden 2023 äitiyspakkauksessa on 38 erilaista tuotetta eli viisi tuotetta vähemmän kuin vuonna 2022. Vuoteen 2020 verrattuna tuotteiden määrä on pienentynyt 17 tuotteella.

Yhteen äitiyspakkaukseen käytetään rahaa 170 euroa. Sillä ei saa enää yhtä paljon tuotteita kuin aiemmin.

”Tästä voi päätellä, että pakkauksen valikoima supistuu. Alkuvuodesta esitimme pakkausta kohti 30 euron arvon korotusta sitä valitettavasti saamatta”, äitiyspakkauksen sisällöstä vastaava suunnittelija Veera Petäjä Kelasta kertoo tiedotteessa.

Kela julkaisi uuden äitiyspakkauksen tiistaina.

Uuteen pakkaukseen on Kelan mukaan sisällytetty kaikki merkittävimmät tuotteet, joita vauvaperhe tarvitsee arjessaan.

”Pakkauksesta kuitenkin jäi joitain tuotteita pois siksi, että niistä ei saatu lainkaan tarjouksia, tällaisia olivat muun muassa kondomit, kuolalappu ja pehmolelu”, Petäjä sanoo tiedotteessa.

Kelan mukaan tuotteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota materiaaleihin, laatuun ja vastuullisuuteen. Esimerkiksi puuvillasta valmistetuista tuotteista suurin osa on luomupuuvillaa.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut