”Suvi on todella sosiaalinen, ja olemme aina puhuneet rohkeasti avuntarpeistamme. Nyt yritämme jakaa saamaamme hyvää eteenpäin”, porilaistuneet Tuomas ja Suvi Koskinen kertovat. Parivuotias Nero-koira on saanut nimensä Ruusun aika -tv-sarjan koiran mukaan.

”Kalaholman-naapuri Kari korjasi auton, ja minä katsoin vastineeksi lasten kipeitä korvia” – Lähipiirin rakentaminen nollasta vaatii onnea, suun avaamista ja hyväntahtoisuutta

Joka päivä joku eroaa, jää leskeksi, muuttaa vieraaseen kaupunkiin tai elämän verkostot menevät muusta syystä uusiksi. Koskisen perhe muutti Poriin Turusta vailla kontakteja vuonna 2008. He ovat rakentaneet Poriin kattavan turvaverkon itselleen ja kolmelle lapselleen. Nyt he kertovat, miten lähes oppikirjamainen suoritus tehtiin.Yksinäisyystutkijan mukaan korona lisäsi lähipiirittömyyttä. Yksinäisyyttä tunnetaan nyt paljon jopa työpaikoilla.


14.8.2022 6:00

Pori

”Tänne ei ainakaan jäädä. Heti takaisin Turkuun, kun se on mahdollista.”

Näillä ajatuksin nyt 42-vuotiaat Tuomas ja Suvi Koskinen seisoivat tyhjällä torilla muutettuaan Poriin vuonna 2008. Työikäiset isovanhemmat, sisarukset perheineen ja ystävät olivat jäämässä Turun seudulle.

Muutama vuosi sinnittelyä, ja Koskiset olisivat taas heidän lähellään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut