Monen sosiaalisissa taidoissa on tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana muutos – Taidot voi kuitenkin palauttaa, sanoo psykoterapeutti

Viime vuosina sosiaalisuutta on ollut tarjolla koronarajoitusten takia normaalia vähemmän, joten moni voi kokea, että omat taidot jutustella ovat ruosteessa niin töissä kuin vapaallakin. Psykoterapeutti Emilia Kujala kertoo, miten sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää jännitystä saa lievitettyä.

Jos sosiaaliset tilanteet ahdistavat, niitä alkaa herkästi vältellä. Se voi kuitenkin pahentaa ahdistusta, sanoo psykoterapeutti Emilia Kujala.

1.6. 12:05

Paluu vanhaan normaaliin koronapandemian jälkeen tarkoittaa sitä, että paluun tekevät myös juhlat, työhyvinvointipäivät ja kasvokkaiset palaverit.

Erilaiset sosiaaliset tilanteet voivat kuitenkin tuntua uudenlaisilta, aiempaa haastavammilta. Moni saattaa kokea, ettei jutustelu suju entiseen malliin. Ehkä suusta putkahtaa omaan korvaan oudoilta kuulostavia juttuja ”tavallisessakin” kohtaamisessa naapurin kanssa rappukäytävässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut