Kesä on täällä ja niin ovat myös hyttyset ja muut hyönteiset – hyönteiskarkottimilla ja -myrkyillä on kuitenkin merkittäviä eroja, muistuttaa asiantuntija - Hyvinvointi - Satakunnan Kansa

Kesä on täällä ja niin ovat myös hyttyset ja muut hyönteiset – hyönteiskarkottimilla ja -myrkyillä on kuitenkin merkittäviä eroja, muistuttaa asiantuntija

Hyönteismyrkyt eivät valitse uhriaan, vaan ne ovat vaarallisia kaikille hyönteisille, sanoo Tukesin ylitarkastaja Elina Rydman. Kysyimme Rydmanilta, mihin hyönteismyrkkyjen ja -karkottimien teho perustuu ja mitä kuluttajan pitäisi niistä tietää.

Hyönteiskarkottimet- ja myrkyt kuuluvat monen kesään.

26.6.2021 19:21

Kesä ja kärpäset. Ja hyttyset, mäkäräiset, punkit ja muut hyönteiset.

Ötököiden karkottaminen on puhuttanut, kun hyttysten tappamiseen tarkoitettu Thermacell-laite vedettiin pois myynnistä monissa kaupoissa.

Hyönteismyrkkyä sisältävän laitteen myyntiä ei ole kielletty, mutta kaupat tekivät asiasta itsenäisen päätöksen. Hyttyskarkottimena myydyn laitteen teho perustuu pralletiini-kemikaaliin. Kemikaali on erittäin myrkyllinen esimerkiksi vesieliöille. Myrkky tappaa niin hyttyset kuin muutkin hyönteiset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut