Kotikeittiössäkin piilee ruokamyrkytyksen riski – Muista aina tämä ”kolmen kohdan sääntö”, kun lämmität ruokaa uudelleen

Suurta ruokasatsia ei kannata lämmittää useita kertoja uudelleen. Parempi on jäähdyttää ruoka nopeasti, laittaa se jääkaappiin ja ottaa sieltä seuraavilla syöntikerroilla sopivia annoksia.

Lämmittipä ruoan mikrossa, pannussa tai uunissa, kuumentaminen vaikuttaa ruoan ravintosisältöön.

17.1.2021 18:39

On kätevää tehdä ruokaa kerralla suuri määrä: seuraavana päivänä ruoka on nopeasti pöydässä ja ruoka saattaa maistua jopa paremmalta vasta myöhemmin.

Mutta jos ruoan käsittelyssä tekee virheitä, seurauksena voi olla ruokamyrkytys.

Yksi tärkeä asia myrkytyksen välttämiseksi on ruoan oikeaoppinen jäähdyttäminen valmistamisen jälkeen, kertoo ylitarkastaja Elina Leinonen Ruokavirastosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut