Kotikeittiössäkin piilee ruokamyrkytyksen riski – Muista aina tämä ”kolmen kohdan sääntö”, kun lämmität ruokaa uudelleen

Suurta ruokasatsia ei kannata lämmittää useita kertoja uudelleen. Parempi on jäähdyttää ruoka nopeasti, laittaa se jääkaappiin ja ottaa sieltä seuraavilla syöntikerroilla sopivia annoksia.

Lämmittipä ruoan mikrossa, pannussa tai uunissa, kuumentaminen vaikuttaa ruoan ravintosisältöön.

17.1.2021 18:39

On kätevää tehdä ruokaa kerralla suuri määrä: seuraavana päivänä ruoka on nopeasti pöydässä ja ruoka saattaa maistua jopa paremmalta vasta myöhemmin.

Mutta jos ruoan käsittelyssä tekee virheitä, seurauksena voi olla ruokamyrkytys.

Yksi tärkeä asia myrkytyksen välttämiseksi on ruoan oikeaoppinen jäähdyttäminen valmistamisen jälkeen, kertoo ylitarkastaja Elina Leinonen Ruokavirastosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut