Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Urheilu Näköislehti Lukemisto Kulttuuri Porilaine

Kaupallinen yhteistyö: Dobhan Kulma - Kävelykadun nepalilaiseen ravintolaan Dobhan Kulmaan saa kevät tulla, lampaanpaistit on tilattu pääsiäiseksi ja kesäterassinkin paikka jo katsottu valmiiksi – Swagatam!

Lounasajan lähestyessä kaikki on valmista. Keittiössä tandooriuuni on kuumana naanleivän ja vartaiden paistoa varten. Liedellä hautuvat täyteläiset nepalilaiset padat: kasviskorma, tandoorikana ja chililammas. Ravintolan uutuutena on torstaisin klo 11–15 ja lauantaisin klo 11–17 katettu noutopöytä. Torstain noutopöytään kannetaan jopa kolmea eri kasvisruokaa, paistettua nuudelia, kanaa sekä lihapataa viikoittain vaihtuvin reseptein. Lauantain noutopöydän erikoisuutena on edellisten lisäksi kalaa kuten friteerattua kuhaa tai chilimarinoitua lohta. Molemmissa noutopöydissä on tarjolla tuoresalaattia, basmatiriisiä, naanleipää sekä mangolassia. – Myös kahvi tai nepalilainen tee kuuluu noutopöytään. Torstaisin noutopöydän hinta on yksitoista euroa ja lauantaisin kuusitoista, keittiömestari ja yrittäjä Krishna Bhattarai kertoo. Heti lämpömittarin noustua kesämekkoasteikolle Dobhan Kulma avaa ravintolansa edustalle kahdenkymmenenviiden asiakaspaikan terassin. Kävelykadulla nautitaan silloin kylmien juomien kanssa herkullisia maisteluannoksia. Kesäruokien reseptiikka nojaa tuoreisiin raaka-aineisiin ja nepalilaisen keittiön maustamisen taitoon. Esimerkiksi tandoorilammas on marinoitu itse valmistetulla jogurtilla, kurkumalla, kuminalla ja valkosipulilla. – Swagatam, tervetuloa! Krishna Bhattarai toivottaa. Raitaa neljälle Raita on nepalilainen jogurttikastike, joka pehmentää tulisten ruokien suloista potkua. Valmista lampaan kaveriksi tuoreella mintulla maustettuna. Tai dippaa raitaan herkullista naanleipää.   2 dl luonnonjogurttia 10 cm:n pala tuorekurkkua raastettuna 2 tl notkeaa hunajaa 2 rkl hienonnettua minttua ripaus juustokuminaa ripaus chilijauhetta ripaus hyvälaatuista suolaa   Sekoita ainekset ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.   Lue lisää: ”Valmistamme itse juuston ja jogurtinkin” – Krishna Bhattarai liekittää porilaisille aitoa nepalilaista kotiruokaa kaikella rakkaudella Dobhan Kulma sijaitsee Yrjönkatu 10:ssä, kävelykadun pohjoisessa päässä, toriparkin eli Eteläkauppatorin pysäköinnin välittömässä läheisyydessä. Ravintolasta voi ostaa ruokaa kotiin. Lisätietoa ja aukioloajat Facebookista , Instagramista ravintola_dobhankulma_pori, Twitteristä @DobhanKulma, Eat.fi:stä ja TripAdvisorista. www.dobhankulma.fi