Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Tähtijutut Ajanviete Näköislehti Satakunta Urheilu Porilaine Kulttuuri

Katso videoanimaatio: Tältä Rauman Karin kampuksella näyttää, mukana kurkistus sisätiloihin

Rauman suurhankkeen Karin kampuksen arkkitehtisuunnittelun päälinjat ovat valmiina. Suunnitelmat on esitelty talon pääkäyttäjille ja myös raumalaisyleisölle. Koulutuksen, kulttuurin ja liikunnan monitoimitalo on ison korttelin kokoinen, mutta tiivis kokonaisuus. Siihen sijoittuvat saman katon alle Hj. Nortamon peruskoulu, uimahalli, liikuntahalli, kansalaisopisto, kuvataide- ja teatterikoulu, musiikkiopisto sekä nuorisotilat. (Juttu jatkuu videoruudun jälkeen) Rauman kaupungin sivistystoimialan johtajan Soile Stranderin mukaan arkkitehtisuunnittelu on loppuviilauksia vaille valmis. Viimeistely on määrä tehdä niin, että rakennustöihin voidaan ryhtyä kuluvan vuoden loppupuolella. Tätä aikataulua edellyttää mahdollinen valtionapu uimahallin ja liikuntahallin osuudelle. Soile Strander sanoo suunnittelun johtoajatuksena pidetyn monikäyttöisyyttä ja muunneltavuutta. Tavoitteena on, että kampuksen tilat olisivat aamusta kello kuudesta iltaan noin kello kymmeneen ahkerassa käytössä sekä avoimina eri käyttäjäryhmille. – Tämä merkitsee myös toimintakulttuurin muutosta. Kaikki tilat ovat kaikkien käytössä, Soile Strander painottaa. Noin kahden vuoden suunnittelun tuloksena on rakennus, jonka tavoitteena on mahtua 66 miljoonan euron budjettiin. Mikäli rakennustöihin päästään kuluvan vuoden aikana, on rakennus valmiina 2023 elokuussa. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen) Julkisivuun puuta ja rapattua tiiltä Arkkitehti Jussi Palva Verstas Arkkitehdit Oy:stä kertoo Karin kampuksen suunnittelun peruslinjoja haetun raumalaisesta rakennusperinteestä ja erityisesti Vanhasta Raumasta. Tavoitteena on rakennus, joka korostaa Rauman kaupunkikuvan tuttuja elementtejä. Julkisivumateriaaleina ovat puu sekä rapattu tiili. Perustuksiin käytetään luonnonkiveä kuten Vanhan Rauman rakennuksissa. Rakennus on kolmikerroksinen. Kampus rakennetaan raumalaiseen tyyliin kiinni katuun Aittakarinkadun ja Alfredinkadun puolella. Rakennus on kookas, mutta muotoilulla on tavoitellaan suurta kokoa pienempää ulkohahmoa. Pääsisäänkäyntinä rakennukseen on Aittakarinkadulle avautuva aukio. Se johdattaa kampuksen ytimenä olevaan yhteiseen avoimeen tilaan. Siihen sijoittuu eri käyttäjäryhmille tarkoitettuja yhteistiloja, muun muassa kahvila, ravintola ja palvelutiskit. Yhteisen tilan ympärille sijoittuvat peruskoulun ja opistojen tilat sekä omaan rakennusosaansa uimahalli ja liikuntahalli. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen)