Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Tätä lahjaa äiti arvostaisi – kokkaa hänelle ateria huippukokkien opastamana

Huomenna sunnuntaina vietetään äitien omaa juhlapäivää, ja äitiä sopii hemmotella eri tavoin. Yksi mainio tapa on kokata äidille maukas ateria. Onnistumisen mahdollisuudet kasvavat, kun sen tekee huippukokkien mallia seuraten. Ravintola Buccon huippukokit Jani Lehtinen ja Juha Hujanen opastavat Satakunnan Kansan videolla askel askeleelta, miten syntyy herkullinen, mutta sopivan yksinkertainen juhlalounas. Ostoslista löytyy videon alta. jäävuorisalaatti 1 kpl sydänsalaatti 2 kpl punaviinietikkaa 1 plo rypsiöljyä 1 l salottisipulia 1 pss suolaa 1 kg sokeria 1 kg valkopippuria myllyssä 1 kpl mustapippuria myllyssä 1 kpl parmesaanijuustoa 2 palaa iso kurkku 1 kpl ruokajogurttia 1 prk balsamico biancoa (vaalea balsamico) 1 plo tuoretta basilikaa 1 puntti sitruuna 1 kpl vihreää parsaa 16 kpl (2 punttia) kylmäsavustettua lohta siivuina 150 g ilmakuivattua kinkkua siivuina 150 g voita 1 pkt oliiviöljyä 1 plo herkkusieniä 1 rasia tuore timjami 1 pkt kermaa 1 prk kasvis- tai kanalientä (myös luomukasvisliemikuutio käy) 1 pkt risottoriisiä (carnaroli tai arborio) 1 pkt pakasteherneitä (250 g) 2 pss kuivaa valkoviiniä 1 plo kesäkurpitsa 1 kpl kevätsipuli 1 puntti