Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Tähtijutut Satakunta Urheilu Näköislehti Testit ja visat Porilaine Kulttuuri Live

Keitä uusia perunoita reilu satsi – viisi tapaa herkutella niillä vielä seuraavana päivänä

Top 5 tapaa käyttää keitettyjä uusia perunoita Pyttipannu Makkaran, sipulin ja perunan jalo liitto, jonka kananmuna sitoo yhteen. Kesäpäivän helpoin ja maukkain herkku syntyy grillin parilalla paistellen muutamassa minuutissa. Juhlavamman version teet käyttämällä makkaran sijaan esimerkiksi kuutioitua hirven tai naudan ulkofileetä. Tortilla eli espanjalainen munakas Siivutetut perunat ja rikkivatkatut kananmunat hyydytetään hitaasti pannulla paksuksi munakaskakuksi, josta leikataan veitsellä napakoita paloja. Tortillan valmistaminen vie tovin aikaa, joten lounastortilla laitetaan hyytymään heti aamiaisen jälkeen. Focaccia Focaccia, tuo litteä, mutta sitäkin mehevämpi italialainen leipä saa ruokaisuutta päälle siivutetuista, kypsistä uusista perunoista. Muutama rosmariinin oksa, sormisuolaa sekä runsaalla valkosipulilla maustettu oliiviöljy kruunaavat kokonaisuuden. Perunasalaatti Perunasalaatti on parasta kesäruokaa ja monipuolinen lisuke niin grillatulle lihalle kuin kalallekin. Kastike sekoitellaan oman maun mukaan joko pelkästään yrteistä ja oliiviöljystä tai tutumpaan tapaan kermaviilistä, jugurtista tai majoneesista. Omena, kaprikset ja sipuli maustavat kokonaisuutta. Patatas bravas Chilisen majoneesikastikkeen maustamat, rapeaksi uppopaistetut, maustetut perunakuutiot syntyvät nopsasti kypsistä uusista perunoista. Hitusen savupaprikaa, mustapippuria ja suolaa rapean kuoren saaneiden perunoiden päälle ja herkku on valmis syötäväksi. Patatas bravas istuu kesäiseen tapaspöytään leikkeleiden ja oliivien seuraksi tai maistuu myös sellaisenaan olutlasillisen kera.