Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Päre keräsi suurimman äänisaaliin Porin paras lounaspaikka -kisassa – ”Eteläkarjalaiset eivät kopeloineet äänestystä”

Torin laidalla toimiva lounasravintola Päre keräsi suurimman äänisaaliin Porilaine -lehden järjestämässä Porin paras lounaspaikka -äänestyksessä. Ehdolla kisassa oli yli sata lukijoiden ehdottamaa paikkaa. Päreen Tiia Hentunen ja Miia Multanen ovat voitosta otettuja jo senkin takia, että kilpakumppaneita oli yllättävän suuri määrä. – Soitin äidilleni ja kerroin voitosta, niin hänen ensimmäinen kommenttinsa oli, että ei itse edes ehtinyt äänestää. Minä kun en mainostanut äänestystä lähipiirilleni. Eteläkarjalaiset eivät siis kopeloineet äänestystä, vaan voitto on täysin rehellinen, Tiia Hentunen nauraa. Lappeenrannan lähellä sijaitsevalta Taipalsaarelta Jyväskylän kautta Poriin päätynyt Hentunen perusti Päreen reilu vuosi sitten Lounasravintola Ruokin paikalle. Ruokkia Hentunen pyöritti yhdessä yhtiökumppanin kanssa, mutta uudessa ravintolassa hän on siis yrittäjänä yksin. Maatilan kasvatille yrittäjyys tulee luonnostaan, sillä työnteko on tullut tutuksi pienestä pitäen. Hyvää työmoraalia tarvitaankin, sillä Päre on nykyään avoinna seitsemänä päivänä viikossa. – Joululomalla keksin, että alan tarjota lounasta myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Asiakkailta kun on tullut toiveita viikonloppulounaasta ja -brunssista. Alkuvuosi onkin vaikuttanut ihan lupaavalta, vaikka kyllä tänne enemmänkin mahtuisi viikonloppuruokailijoita, Hentunen sanoo. – Onneksi minulla on takanani loistotiimi, johon voi luottaa, joten välillä pystyn pitämään vapaapäiviäkin. Vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä kaksi, Miian lisäksi Marika Lahti . Yksi Päreen tavaramerkeistä on kompakti avokeittiö, jossa ruoka valmistetaan alusta loppuun saakka. Samat ihmiset, jotka tekevät keittiötyöt, huolehtivat myös asiakaspalvelusta kassalla. – Näen asian niin, että se luo myös luottamusta. Kun asiakas kysyy vaikkapa allergeeneistä, hän saa kuulla suoraan ruoan tekijältä, mitä ainesosia ruoassa on. Päreen perusideana on Hentusen mukaan tarjota mahdollisimman monipuolista ja melko kasvispainotteista lounasruokaa. Yrittäjä näkee paljon vaivaa oikeanlaisten raaka-aineiden hankinnassa. – Tällä hetkellä raaka-aineet taitavat tulla kolmesta eri tukusta, minkä lisäksi käyn tarvittaessa kaupassa hakemassa puuttuvia aineksia. Tarkoituksena on suosia tarjonnassa kunkin sesongin ja satokauden tuotteita. Kuten lounasäänestyksen ehdokasmäärästä voi päätellä, lounaravintoloiden kilpailu Porissa on kovaa. Tiia Hentunen ei kuitenkaan ole huolissaan. Pikemminkin päin vastoin. – Mielestäni on hyvä, että lounaspaikkoja on paljon ja ihmisillä on valinnanvaraa. Se tuo elävyyttä keskustaan. Aina kun uusi lounaspaikka avautuu, se näkyy asiakasmäärissä vähän aikaa. Tilanne tasaantuu silti aina nopeasti. Äänestäneiden kesken järjestettiin arvonta, jossa oli jaossa kaksi lounasta kisan voittajapaikkaan. Onnettaren suosikki oli Sirpa Liljeqvist. 1. Ravintola Päre - 5,9 prosenttia äänistä 2. Gomee Karjaranta - 5,8 prosenttia äänistä 3. Ravintola Lento - 3,6 prosenttia äänistä 4. Gomee Ratsula Café - 3,4 prosenttia äänistä 5. Länsihovi - 3,3 prosenttia äänistä 6. Kahvila-ravintola Riihilinna - 3,1 prosenttia äänistä 7. Lounaskahvila Wilma - 2,7 prosenttia äänistä 8. Miittinki - 2,5 prosenttia äänistä 9. Borg Kitchen & Bar - 2,3 prosenttia äänistä 10. Pikku x - 2,1 prosenttia äänistä Ehdolla oli yli 100 lukijoiden ehdottamaa lounaspaikkaa Porista. Ääniä annettiin liki 2000 kappaletta.