Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Paras vappulounas kokataan yhdessä – tee se huippukokkien rennossa ohjauksessa

Tänä vuonna vappulounaalle ei voi mennä ravintolaan, joten ruuanlaitto pitää hoitaa itse. Ravintola Buccon huippukokit Jani Lehtinen ja Juha Hujanen opastavat Satakunnan Kansan lähetyksessä askel askeleelta, miten syntyy herkullinen, mutta sopivan yksinkertainen vappulounas. Suora lähetys on päättynyt. Alta voit katsoa tallenteen. jäävuorisalaatti 1 kpl sydänsalaatti 2 kpl punaviinietikkaa 1 plo rypsiöljyä 1 l salottisipulia 1 pss suolaa 1 kg sokeria 1 kg valkopippuria myllyssä 1 kpl mustapippuria myllyssä 1 kpl parmesaanijuustoa 2 palaa iso kurkku 1 kpl ruokajogurttia 1 prk balsamico biancoa (vaalea balsamico) 1 plo tuoretta basilikaa 1 puntti sitruuna 1 kpl vihreää parsaa 16 kpl (2 punttia) kylmäsavustettua lohta siivuina 150 g ilmakuivattua kinkkua siivuina 150 g voita 1 pkt oliiviöljyä 1 plo herkkusieniä 1 rasia tuore timjami 1 pkt kermaa 1 prk kasvis- tai kanalientä (myös luomukasvisliemikuutio käy) 1 pkt risottoriisiä (carnaroli tai arborio) 1 pkt pakasteherneitä (250 g) 2 pss kuivaa valkoviiniä 1 plo kesäkurpitsa 1 kpl kevätsipuli 1 puntti