Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Tähtijutut Satakunta Urheilu Näköislehti Testit ja visat Porilaine Kulttuuri

Galle vaihtoi omistajaa – ravintola jatkaa pihvipaikkana, mutta kasvisruokatarjonta kasvaa

Gallen-Kallelankadun varrella sijaitseva Steak & Whiskey House Galle vaihtoi tiistaina omistajaa. Sinikka Heikkisen jälkeen ravintolan ohjaksiin on tarttunut porilainen Markus Lindholm . Jo vuosia ravintoloissa työskennelleelle Lindholmille Galle on ensimmäinen oma paikka. – Tämä yrityskauppa on ollut vireillä jo pitkään, ja välillä meinasin tästä ajatuksesta jo luopuakin. Sitten innostuin uudelleen, ja tässä sitä nyt ollaan! Gallen entinen henkilökunta jatkaa paikassa vanhoina työntekijöinä, ja muutenkin ravintolan toimintakonsepti jatkaa varsin entisellään. – Miksi rikkoa ehjää polkupyörää? Lindholm muotoilee. – Gallessa on mielestäni todella ammattitaitoinen henkilökunta, ja ravintola tunnetaan pihvipaikkana. Sellaisena se saa pysyäkin, mutta suunnittelen lisääväni valikoimiin pihvien lisäksi myös kasvisvaihtoehtoja. Lisäksi Gallen bisneslounas jatkuu entiseen tapaan. Cocktailit ovat maailmalla taas nosteessa, joten Markus Lindholm haluaisi jossain vaiheessa kehittää Gallessa sitä puolta. Se vaatisi baaritiskin remontoimista. Muuten sen isompiin korjauksiin ei kuulemma ole tässä vaiheessa tarvetta. Markus Lindholm on koulutukseltaan oikea numeroidenpyörittäjä, sillä hän on opiskellut yliopistossa matematiikkaa, fysiikkaa ja kauppatieteitä. Ravintola-alan työt hän aloitti hyviin nuorena Parnell´sin portsarina. Siitä ura on alalla jatkunut, ja tehtävänkuva laajentunut vähitellen. – Viime vuodet olen ollut NoHo Partnersin omistaman Poolmaxin aluepäällikkönä. Koskaan en ole ajatellut, että minulla pitäisi olla oma ravintola, mutta kun kuulin Gallen olevan myynnissä, idea alkoi itää. Lindholm tunnustaa olevansa sitä ihmistyyppiä, joka rakastaa työntekoa. – Vaikka olen ollut jo näin pitkään ravintoloissa töissä, minusta tämä tuntuu edelleen harrastukselta. Matemaattispainotteisista yliopisto-opinnoista on ollut hyötyä myös työelämässä, vaikka hänestä ei tullutkaan opettajaa tai tutkijaa. Esimerkiksi ravintolaa ostaessa on todellakin ollut apua siitä, että lukuja tutkimalla ymmärtää oitis, onko paikan toiminta kannattavaa. – Olen jo pienenä sanonut, että minusta tulee joko lääkäri tai baarimikko. Lääkikseen hain kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla sisäänpääsy oli todella liki. Tänne ravintola-alalle olen kuitenkin päätynyt, ja hyvin olen viihtynyt. – Tykkään ihmisistä ja olen niin ulospäin suuntautunut, että ei minusta ainakaan mitään kammiossaan viihtyvää tutkijaa olisi koskaan tullut. Syksy merkitsee Markus Lindholmille pitkiä päiviä, sillä hän sisäänajaa itsensä Gallen kuvioihin samalla kun luopuu entisistä hommistaan Poolmaxista. Lindholmin perhe on kuitenkin jo ennestään tottunut siihen, että Lindholm tekee pitkiä päiviä. – Ainoastaan yhdeksänvuotias Moona -tyttäreni oli huolissaan siitä, että emmekö enää pääse keilaamaan, Markus Lindholm naurahtaa viitaten nyt jo entiseen työpaikkaansa Space Bowling & Billiards -ravintolassa. – Lupasin Moonalle, että kyllä keilaamaan pääsee jatkossakin. Kun Moona vielä varmisteli, että pääsee sitten ravintolaani joskus kesätöihin, asia oli sillä kuitattu, huvittunut isä hymyilee. Syntyisin Pomarkusta, mutta asunut yläkouluikäisestä asti Porissa. Opiskellut yliopistossa kauppatieteitä, matematiikkaa ja fysiikkaa. Steak & Whiskey House Gallen uusi omistaja Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta, 9-vuotias Moona ja 7-vuotias Martti. Harrastaa kuntosalilla käymistä ja perheen kanssa oleilua.