Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Tähtijutut Satakunta Urheilu Näköislehti Testit ja visat Porilaine Kulttuuri

Kippis kaikille porilaisille – sukella kaupungin vastaanoton tunnelmiin

Porin päivän juhlinta aloitettiin toden teolla perjantai-iltana Itätuulen oppimis- ja liikuntakeskuksessa, missä kaupunki tarjosi kutsuvieraille mahdollisuuden tutustua upouuteen rakennukseen jazzahtavan musiikin säestyksellä lähiruuasta tehtyjä cocktailpaloja nauttien. Paikalle oli kutsuttu 600 vierasta seuralaisineen maakunnan eri puolilta. – Ihana yllätys, että Pori kutsui meidät, iloitsi Sydänmaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riina Arvela Eurajoelta. Sydänmaa valittiin Satakunnan maakuntakyläksi, ja Arvelan kanssa Porin juhlahumuun olivat matkanneet Joel George sekä yhdistyksen sihteeri Anu Jokinen puolisonsa Samin kanssa. Nelikko oli sonnustautunut sydämenmuotoisilla aurinkolaseilla. Arvelaa kiinnosti myös juhlapaikka. – Oli hienoa päästä näkemään tällainen uusi oppimiskeskus. Olen itsekin opetusalalla, ja myös me olemme saaneet uuden kyläkoulun Eurajoella. Se on tänä päivänä harvinaista. Kati ja Matti Ratsula Porin vuoden yritykseksi juuri valitusta muotitavaratalo Ratsulasta aloittivat Porin päivän juhlintansa kaupungin vastaanotolta. Lauantaina on tarkoitus osallistua torijuhlaan. – Jos vain töiltä ehdin, Kati täydentää. Matti kertoo käyneensä torijuhlassa lähes koko ikänsä. – Asuin lapsena aivan torin lähellä, joten torijuhlassa on tullut käytyä jo ihan pienenä. Kun omat lapset olivat pieniä, käytiin laivastovierailulla ja kierrettiin museoissa, mies muistelee. Lauantaina aviopari aikoo poiketa myös Satakunnan museon uudessa näyttelyssä. Torilla on tarkoitus syödä ohrankryynivelliä, jos sitä vain riittää. – Usein se on kyllä loppunut. Sitten syödään Ojalan lihapiirakat, jotka ovat kyllä melkein porilaisempia kuin porilaiset, pari nauraa. Porin päivän vastaanotolla tarjolla oli muun muassa sienimoussella täytettyjä tuulihattuja, riistapyöryköitä ja kalatäytteisiä cocktailpaloja, kuten saaristolaisleipää silakkarullalla. Makeana herkkuna oli vadelmamoussea ja Annan marenkileipomon marenkinuppuja. – Tänä vuonna olemme lähteneet lähiruoka-ajatuksella ja syksyn mauilla tätä tekemään, kertoi palveluesimies Sanna Korpela Porin palveluliikelaitoksesta kertoo. Palveluliikelaitos valmisti tarjoilut. Taustamusisoinnin tapahtumassa hoiti Palmgren konservatorion oppilaista muodostettu Palmgren jazz ensemble.