Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Ravintolaruoka vyöryy marketteihin: Puuvillan Citymarketiin aukeaa ravintola, Halpa-Halliin saadaan trendipizzeria

Kauppakeskus Puuvillan Citymarketissa avataan perjantaina Puuvilla Kitchen -niminen ravintola. Tarjolla on maanantaista lauantaihin kotiruokatyyppistä lounasruokaa. Myynnissä on myös levypizzaa, salaattia ja kahviotuotteita. Paikkaan on tulossa myös anniskeluoikeudet. – Marketeissa sijaitsevat ravintolat ovat vahvasti nousussa. Trendi saapuu maailmalta, kuten Yhdysvalloista ja Englannista, tietää kauppias Jaakko Kauppinen . – Mekin haluamme tarjota asiakkaille ikään kuin olohuoneen, pienen levähdyspaikan. Korona-aika on lisännyt Kauppisen mukaan ihmisten intoa kokata kotona, mutta myös kaupasta valmiina kotiin ostetut, ravintolaruoan tasoiset annokset ovat olleet suosittuja. Puuvilla Kitchen toteutetaan yhdessä julkkiskokkikaksikko Aki Wahlmanin ja Teresa Välimäen omistaman Foody Allen -nimisen firman kanssa. Ensiksi Wahlman ja Välimäki uudistivat Puuvillan Citymarketin take away -tuotteet, ja nyt oli vuorossa ravintolan uusiminen. – Meillä oli jo ennestään tuossa hevi-osaston vieressä kahvila. Puuvilla Kitchen on nyt samalla paikalla. Ravintolassa on 32 asiakaspaikkaa, mutta ideana on myydä iso osa ruoka-annoksista asiakkaille mukaan vietäväksi, Jaakko Kauppinen kertoo. Citymarketin uudehko sushipiste pysyy samalla paikalla kuin ennenkin. Sen asiakkailla on mahdollisuus syödä sushinsa myös Puuvilla Kitchenin pöytien ääressä. Jaakko Kauppinen kertoo, että talvella Puuvillan Citymarketissa aiotaan avata myös oma, pieni jäätelötehdas: myyntiin tulee italialaistyyppistä jäätelöä. Uutta kuuluu myös Porin Halpa-Halliin, sillä sinne on avautumassa marraskuun aikana HH Keittiön yhteyteen Johnny´s Heist -niminen pizzeria. Pizzat paistetaan kiviuunissa, joka on parhaillaan tekeillä varta vasten Poria varten Italiassa. – Johnny´s Heist toimii jo Kokkolassa ja Oulussa, ja sellaiset ovat tulossa Porin lisäksi Leville ja Rukalle. Meillä alkoivat remonttityöt tällä viikolla ja valmista pitäisi tulla marraskuun aikana, mikäli korona ei sotke aikatauluja, kertoo myymäläpäällikkö Piia Mäkelä . HH Keittiöstä saa myös jatkossa esimerkiksi kotiruokalounasta ja hampurilaisia. Halpa-Hallin ravintola-aluetta laajennetaan sen verran, että asiakaspaikkoja on jatkossa 136 entisen reilun 100 paikan sijaan. Sinne mahtuvat siis jatkossa sekä lounastajat että pizzansyöjät. – Johnny´s Heist toimii sillä ajatuksella, että sieltä myydään paljon pizzoja myös asiakkaiden mukaan kotona syötäväksi. Heillä on sellainen hyvä sovellus, jossa pizza sekä tilataan että maksetaan netissä, ja samalla saa tarkan kellonajan, jolloin pizza on valmis noudettavaksi. Uusi toiminto vaatii myös lisää osaavia käsiä. Pizzeriaa varten palkataan töihin viisi henkeä, jotka saavat koulutuksen pizzanpaiston saloihin itseltään Johnny´s Heistin toimitusjohtajalta Johannes Yliseltä . Ravintoloiden perustaminen markettien yhteyteen on tuttua jo vanhastaan esimerkiksi Prismoissa. Mitään sen isompia muutoksia ei tähän yhteiseloon ole juuri nyt suunnitteilla. Prismajohtaja Janne Nurmen mukaan ravintolaruoka tekee hyvin kauppansa, mutta korona-aika on lisännyt myös kotona kokkaamisen määrää. Kun vapaa-aikaa on nyt tavallista enemmän, ruoan laatuun ehditään kodeissa nyt satsaamaan normaalia runsaammin. Korona-aika on harventanut monen perheen kaupassakäyntikertoja. Se merkitsee sitä, että kerralla ostetaan enemmän ja ruokailut myös suunnitellaan huolellisemmin. Tämä lisää usein aterioiden terveellisyyttä ja vähentää ruokahävikkiä. Toisaalta Nurmi tietää, että esimerkiksi Helsingissä on jo asuntoja, joissa ei ole keittiötä ollenkaan. Asuminen pohjautuu sille ajatukselle, että syödään joko ulkona tai ostetaan valmista ruokaa kotiin. – Liikkeellä on monenlaisia virtauksia, ja on todella vaikea sanoa, että mitkä niistä ovat voimakkaimpia. Nurmi tietää, että välillä muutokset ovat varsin nopeita. – Ajattele, että vasta vuosi sitten avasimme sushipisteen Mikkolaan ja mietimme, että mahtavatko asiakkaat ostaa sushia arkipäivisin. Nyt tiedämme, että todellakin ostavat! Sen jälkeen olemme avanneet jo vastaavan pisteen myös Länsi-Porin Prismaan. Ajat muuttuvat, ja siksi palveluntarjoajat yrittävät pysytellä kärryillä siinä, minne päin kuluttajien toiveet ovat kulloinkin kallistumassa. "Liikkeellä on monenlaisia virtauksia, ja on todella vaikea sanoa, että mitkä niistä ovat voimakkaimpia. Prismajohtaja Janne Nurmi