Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Live Tähtijutut Ajanviete Näköislehti Satakunta Urheilu Porilaine Kulttuuri

Ravintolalaivalle uudet omistajat, myös laivan nimi vaihtuu: ”Satsaamme entistä enemmän ruokaan”

Porin Etelärannassa, Porinsillan pielessä kelluva ravintolalaiva on vaihtanut omistajaa ja samalla myös nimeä. Uudet omistajat ovat solmineet Porin kaupungin kanssa vuokrasopimuksen vuoteen 2024 asti. Laivan ja sen liiketoiminnan ovat ostaneet myös Turussa ja Savonlinnassa ravintolalaivaa pitävät Kai ja Mini Johansson . Laivan nimeksi tulee Porinna. – Halusimme uuden nimen, jotta voimme jatkaa laivan ravintolatoimintaa ilman nimeen liittyviä ennakko-odotuksia. Porinna on mielestämme laivaan viittaava, mutta myös paikallinen nimi, Kai Johansson taustoittaa. Aiemmin Porinna on toiminut nimillä Porin Siipi, Formentera ja Amore. Kai Johansson tunnustaa, ettei hän ole juuri perehtynyt siihen, millä tavalla hänen ja puolisonsa nyt ostama ravintolalaiva on aiemmin toiminut. – Voisin kuitenkin luonnehtia jo nyt, että satsaamme entiseen verrattuna enemmän ruokapuoleen, vaikka tietenkin laivalta juomaakin saa myös jatkossa. Porinnassa on pieni keittiö, joten varsinkin ensimmäisenä kesänä laivan ravintolapuoli toimii vielä melko suppealla kapasiteetilla. Johansson kertoo kuitenkin, että heillä on olemassa seuraavia kesiä varten suunnitelma, miten ruokaa voi valmistaa isompia määriä laivan ulkopuolella – keittiötähän ei laivassa voi kovasti laajentaa. – Sellaisen muutoksen teemme kuitenkin nyt jo ensimmäisenä kesänä, että laivan ruuma otetaan pois asiakaskäytöstä. Sinne siirretään hieman keittiön toimintoja ja saadaan ennen kaikkea varastotilaa. Sen isompaa remonttia ei laivalla ole tarvis tehdä, kuin että kannen wc-tiloja laajennetaan ja myös sisäänkäyntiä laivalle parannetaan. Laivan edustalla, rannan puolella jäätelökioskina toiminut pieni rakennus säilyy, mutta jäätelöä siinä ei enää jatkossa myydä. Siitä saa jatkossa ostaa juomaa terassille. Johannssonin pariskunta on aiemmin pyörittänyt ravintolalaivatoimintaa myös Fiskarsissa. Keittiöhenkilökunta sieltä on siirtymässä nyt Poriin, mutta laivalle etsitään parhaillaan ravintolapäällikköä. Kesällä kaivataan salin puolelle myös 6–8 työntekijää, joista noin 6:lle olisi luvassa kokopäivätyö. Laivalla on jatkossa laiturin puolella sijaitseva terassi mukaan lukien yhteensä 180 asiakaspaikkaa. Uusien yrittäjien on tarkoitus avata Porinna toukokuun loppupuolella.