Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Perinneherkkua saa sittenkin Porin päivänä

Pori-seura ei tänä vuonna organisoi Porin päivän ohrankryynivellin myyntiä torilla, mutta kokonaan ilman tätä perinneherkkua ei tarvitse olla. Perinnehyvä-niminen noormarkkulaisyritys pystyttää telttansa aikaisin lauantaiaamuna Airion kulmaan ja myy sieltä 300 litraa ohrankryynivelliä. Myynnissä on myös hernekeittoa. Alkuviikosta yrityksessä mietittiin myös, keitetäänkö vellin kaveriksi myös rusinasoppaa. Se jäi tuolloin vielä toistaiseksi harkintaan. Tuntitolkulla haudutettua, laktoositonta velliä myy jo tänään perjantaina Aila Korkeaojan yritys Ailav. – Teemme ohrankryynivelliä muutenkin säännöllisesti, mutta Porin päivän kunniaksi valmistamme velliä satoja litroja, Korkeaoja kertoo. Torilla ei Ailavin myyntikojua nähdä, mutta velliä sekä sen kanssa tarjottavaa rusinasoppaa myydään sekä Viikkarin Valkamassa sekä Ailavin pitämässä kahvilassa Porin Maantiekadun sairaalassa. Aila Korkeaoja lupailee, että velli saataneen myyntiin aamukymmenen maissa. Maantiekadun sairaalan kahvila on auki iltaseitsemään ja Viikkarin Valkaman lounaspaikka menee kiinni kello 15. Velliä myydään sekä lämpimänä että jäähdytettynä. Lämpimänä sitä saa puolen litran ja kylmänä litran kokoisissa astioissa. – Alun perin suunnittelin sekä lauantain torimyyntiä että omaa markkinakojua Viikkarin Valkaman pihassa, mutta sekä koronatilanteen että resurssipulan näistä suunnitelmista piti luopua, Korkeaoja valittelee. Perjantaina velliä kuitenkin riittää ainakin nopeimmille.