Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Merikarvialle siirtynyt ravintola Merry Monk aloitti ruuhkaisesti – ”Täällä Merikarvialla on 1 700 mökkiä, se tekee tästä hieman erilaisen kuin Reposaari”

Reposaaresta Merikarvialle siirtynyt ravintola Merry Monk on saanut uudessa paikassa lentävän lähdön. Satakunnan Kansan toimitukseen tulleiden tietojen mukaan väkeä ja jonoa on ollut, ja vapaata pöytää on saanut odottaa kauan. – Merikarvian meininki on näyttänyt kivalta ja hyvältä, ei enempää voi tällaisena korona-aikana toivoakaan. Tässä tilanteessa meidän onnemme on ollut, että terasseja koskevat säädökset eivät ole niin tiukat, sanoo Paavo Munkki , toinen ravintolan omistajista. Pisimmillään pöytää on joutunut Maija Munkin mukaan odottamaan tunnin ajan, kun huonon sään vuoksi terassin pöydät eivät olleet käytössä. Tällä viikolla odotusaika on ollut maksimissaan vartin. Ravintoloitsijat toivovat asiakkailta malttia. Ruuhkaa voi välttää tulemalla syömään heti kun ravintola aukeaa, mutta Paavo Munkki sanoo, että sekin tilanne voi muuttua heti, kun asia mainitaan lehdessä, tai jos aurinko paistaa. – Täällä Merikarvialla on 1 700 mökkiä, se tekee tästä hieman erilaisen kuin Reposaari, jossa ihmiset tulivat autolla, söivät, joivat ja lähtivät pois. Täällä ihmisillä on enemmän aikaa kesäfiilistelyyn. Jos viime vuosien merkit pitävät paikkansa, juhannuksen jälkeen väki on vielä innokkaammin liikkeellä, kun lomakausi pääsee kunnolla käyntiin. Kaikki asiakaspaikat eivät ole vielä käytössä Ravintola sijaitsee nyt Krookan satamassa vanhassa sahan suulissa. Asiakaspaikkoja on tällä hetkellä sisällä noin 50 ja terassilla vajaat 80. Kaikkiaan tilassa on paikkoja jopa 360 hengelle, mutta koronarajoitusten vuoksi niitä kaikkia ei ole voitu ottaa käyttöön. Facebookissa moni on ihmetellyt, miksi ravintolaan otetaan pöytävarauksia vain yli kuuden hengen ryhmille, mutta pienempi porukka joutuu tulemaan paikalle ja jonottamaan pöytää, jos on ruuhkaa. – Meillä on aina ollut sama politiikka kesäaikaan, otamme varauksia vain kahteen kabinettiimme. Emme ota pienempiä varauksia, koska jos tekisimme niin, olisimme käytännössä suljettu ravintola. Haluamme pitää mahdollisena sen, että tänne voi poiketa ruokailemaan ilman varausta, Paavo Munkki sanoo.