Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Itseoppinut kakkutaituri Heli Vihervaara avaa Poriin uuden lounaspaikan – avajaisia juhlistetaan kakkubuffetilla, joita yrittäjä lupaa järjestää jatkossakin

Lounaskahvilan tiskin takana hääräilee paikan rempseä emäntä ja yrittäjä, Heli Vihervaara , 38. Tilaa koristaa pirteä, värikäs lintutapetti. Puuhaa riittää vielä, sillä Vanhakoivistontien varrella sijaitsevan Herkkuvaaran avajaispäivä on tulevana lauantaina. – Olemme puskeneet viimeiset viisi viikkoa pitkää päivää siskojeni ja vanhempieni kanssa. On maalattu ja puunattu niin paljon, että nurkat meinaavat kulua puhki, Vihervaara kertoo nauraen. Viimeiset vuodet siivoojana työskennellyt Vihervaara päätyi lounaskahvila-yrittäjäksi sattuman kautta. Siivoustyö alkoi käydä kropan päälle, joten oli keksittävä jotakin muuta. Niinpä Vihervaara alkoi opiskella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa. – Opintoni olivat jo loppusuoralla, kun tuttu isännöitsijä kysyi, olisinko kiinnostunut Vanhakoivistontien liiketilasta. En miettinyt asiaa kovin kauaa, vaan tartuin tarjoukseen. Kiinteistön isännöitsijä tarjosi liiketilaa, koska hän tiesi Vihervaaran viihtyvän keittiössä. Sama liiketila on toiminut lounaskahvilana aiemminkin. – Olen rakastanut leipomista pienestä pitäen ja äiti päästi minut jo nuorena hellan ääreen hääräilemään. Nyt olen tehnyt muutaman vuoden erilaisia kakkuja tilauksesta. Kakkutilauksien määrän kasvaessa Vihervaaran kotikeittiö alkoi käydä vähitellen pieneksi. Yrittäjyys ja oma lounaskahvila tuntuivat oivalta vaihtoehdolta, kun tilaisuutta tarjottiin. – Olen aina nauttinut emännöimisestä ja siitä, että saan tehdä ruokaa muille. Pyöritin aikoinaan karkkikoruja valmistavaa Makea elämä -yritystä, joten yrittäjyys on ennestään tuttua, Vihervaara kertoo. Herkkuvaaran lounaspöydässä on tarjolla arkipäivisin monipuolinen salaattibuffet ja muutama vaihtoehto lämmintä ruokaa. Ruokaa myydään myös mukaan ja tilauksiakin voi tehdä. – Avajaispäivänä tarjolla on kakkubuffet. Aion toteuttaa vastaavia jatkossa, sillä rakastan leipomista ja jonkun pitää myös syödä ne kakut, Vihervaara virnistää. Hän myöntää paikan avaamisen jännittävän, mutta onneksi perhe on luvannut auttaa. – Siskoni ja poikani ovat täällä ainakin aluksi apunani. Katson sitten jatkoa, kunhan toiminta saadaan käyntiin. Vihervaara lupaa paikan olevan yrittäjänsä näköinen. – Minua kuvaillaan usein rennoksi ja rempseäksi. Sen ilmapiirin haluan välittää myös asiakkailleni.