Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Urheilu MM-kiekko Eurovaalikone Näköislehti Lukemisto Porilaine Kulttuuri Eurovaalitulos

Herralahden koulun purkutyöt loppusuoralla – "Perustukset ovat niin syvällä montussa, että kaivinkone niin sanotusti uppoaa sinne"

Herralahden koulun marraskuussa aloitettu purku jatkuu edelleen. Karun näköinen työmaa on herättänyt kysymyksiä urakan valmistumisesta. Mikä on purkutöiden tilanne tällä hetkellä, Porin kaupungin tilajohtaminen-toimintayksikön esimies Kari-Matti Haapala ? –Koulu on maanpäällisiltä osiltaan purettu. Arvioisin, että purkutyö on 95-prosenttisesti valmis. –Purkutyömaa on raflaavan näköinen, joten se herättää ymmärrettävästi huomiota. Purkuun liittyy myös vahvoja tunnereaktioita, koska kyseessä on varsin uusi koulu. Urakan piti valmistua alun perin tammikuun aikana. Mistä viivästykset johtuvat? –Tähän on kolme syytä. Ensinnäkin oman päätöksentekoprosessimme hitaus myöhästytti aikataulua. Myös työmaan haastavat olosuhteet yllättivät ja neuvottelut asbestipurkuyritysten kanssa aiheuttivat oman viivästyksensä. Mikä olosuhteissa yllätti? –Osa koulurakennuksen perustuksista on rakennettu todella syvälle. Tämä ei ollut tiedossa etukäteen. Perustukset ovat niin syvällä montussa, että kaivinkone niin sanotusti uppoaa sinne. Myös savinen maa ja orsivesi ovat aiheuttaneet omat haasteensa. Uutisoimme tammikuussa purkutöiden viivästymisestä asbestipurun vuoksi (SK 4.1.). Kuinka paljon asbestia löytyi? –Tähän liittyen on liikkunut väärää tietoa, jonka mukaan koko koulu olisi täynnä asbestia. Teimme lainmukaisen haitta-ainekartoituksen ja asbestia löytyi vain putkikanaalista ja putkieristeistä, ei itse rakennuksesta. Milloin purkutyöt valmistuvat kokonaisuudessaan? –Sopimukseen on kirjattu, että tontin pitäisi olla puhdas tämän kuun loppuun mennessä.