Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Urheilu MM-kiekko Eurovaalikone Näköislehti Lukemisto Porilaine Kulttuuri Eurovaalitulos

Krista Pärmäkoski puolusti joukkuekaveriaan – Kertoi nopeasti muuttuneista olosuhteista: "Olivatko muut huoltoporukat enemmän hereillä?"

–Pettymys. Ei ihan onnistuttu tänään, Krista Pärmäkoski aloitti. Hän lähti matkaan 18,8 sekuntia kärjen jälkeen. Suomalaistähti kavensi eron kahdeksaan sekuntiin kilometrin hiihdon jälkeen, kunnes käyrä kääntyi laskuun. –En tiedä, tuliko mulla väsy vai sukselle. Pito oli ihan ok. Oliko suksi sellainen, ettei se kestänyt vai eikö voide kestänyt? Oli nähtävissä, ettei meillä ollut kaikkein liukkain suksi. Siihen nähden ihan hyvää jaksamista. Ero korostuu, jos kaikki ei ole kunnossa. Pärmäkoski oli osuutensa jälkeen 45 sekuntia kärjestä ja vajaat 35 sekuntia pronssista. –Muuttui tosi paljon keli siitä, kun olin verryttelemässä. Olin viittä vaille yksi verryttelyladulla, ja keli muuttui tosi nopeasti sen jälkeen, kun rata lässähti. En tiedä, olivatko muut huoltoporukat enemmän hereillä. Muutoksesta huolimatta suomalainen lähti ladulla ennalta suunnitellulla suksiparilla. –Kaikki ottavat oppia perjantain miesten viestiin ja viikonlopun kisoihin, sillä keli todella muuttuu hetkessä. Se on huollon vastuulla, että vaihdetaanko esimerkiksi viikonlopun kisoissa tälliä kesken kaiken. Pärmäkosken joukkuekaveri Laura Mononen otti avausosuuden pettymyksen jälkeen Suomen viestiflopin omaan piikkiinsä. –Se ei missään nimessä ollut Lauran syy. Olisin voinut itsekin yrittää hiihtää sen eron kiinni, Pärmäkoski alleviivasi. Roponen pitää pitkän palaverin suksihuoltajan kanssa Viestinelikon kaikki naiset panivat ongelmistaan enemmän tai vähemmän kaluston piikkiin. –Kisasukseni ei ollut kilpailukykyinen tänään, Suomen kolmososuuden hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen sanoi. Roponen ei osannut suoraan sanoa, mikä suksessa mätti, mutta alla oli ainakin paperilla paras mukana olevista 10–12:sta luistelusuksiparista. –Lauantaista asti olen testannut täällä joka päivä, ja yksi suksi on voittanut jokaisen testin. Se voitti myös tänään. Roponen myönsi, että edessä on pitkä palaveri suksihuoltajan, kokeneen Juha Kankkusen , kanssa. Kaikkea Roponen ei kuitenkaan pannut suksen piikkiin. –Oli haastava keli. Älyttömän hidas ainakin Suomen tytöille.