Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Eurovaalitulos Eurovaalikone Satakunta Urheilu MM-kiekko Näköislehti Lukemisto Porilaine Kulttuuri

Diakonia-ammattikorkeakoulu jatkaa toistaiseksi viidellä kampuksella, joista yksi on Porissa – "Haluamme ilmaista sen, että emme ole lopettamassa yhtään yksikköä, mutta jatkamme tulevaisuustyötä"

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) haluaa hälventää toimipaikkojensa jatkuvuuteen kohdistuvia pelkoja. Diakin hallitus päätti keskiviikkona, ettei se esitä tässä vaiheessa kampusrakenteeseen muutoksia. Diak on suunnitellut toimintansa uudelleenjärjestelyjä jo pidemmän aikaa, mikä on herättänyt pelkoa ammattikorkeakoulun yksittäisten toimipaikkojen puolesta. Diakilla on kampukset Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa. –Haluamme ilmaista sen, että emme ole lopettamassa yhtään yksikköä, mutta jatkamme tulevaisuustyötä, toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala kommentoi Satakunnan Kansalle . Erityisesti Pieksämäen kampuksen puolesta on esitetty huolia. Kuopion ja Mikkelin piispat vetosivat kampuksen toiminnan jatkamisen puolesta 12. lokakuuta Diakille lähettämässään kirjeessä. Diak on tärkeä kirkon työntekijöiden kouluttaja. Pieksämäen toimipaikka on toiseksi suurin. Opiskelijamääräksi ilmoitetaan 375. Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen sanoi puolestaan Länsi-Savon haastattelussa (13.11.), että hänen saamiensa alustavien tietojen mukaan viiden kampuksen toimintaa oltaisiin keskittämässä kolmelle paikkakunnalle. –Meillä on ollut valmistelussa erilaisia malleja. Tässä vaiheessa päätimme yksinkertaisesti niin, että tulevaisuustyö jatkuu. Teemme sitä rauhallisilla mielin, emmekä kiirehdi, rehtori Kujala sanoo. Diakin hallitus kokoontuu seuraavan kerran joulukuussa. Kujalan mukaan päätöstä Diakin tulevaisuudesta ei missään tapauksessa tehdä tänä vuonna. Hän uskoo, että myös ensi vuosi käytetään asian valmisteluun. Näin ollen mahdolliset muutokset voisivat astua voimaan aikaisintaan 2020. –Haemme sellaista ratkaisua, josta omistajat olisivat yksimielisiä. Kujala ei halua eritellä tarkemmin, millaisia malleja Diakin hallitus on käsitellyt. Tulevaisuustyötä jatketaan "neljän ilmansuunnan strategian pohjalta". Strategia on Diakin nykyinen malli, joka tarkoittaa koulutuksen tarjoamista alueellisesti kattavasti koko Suomessa. Diakin tulevaisuustyötä on tehty vuodesta 2016 lähtien. Siinä ovat olleet osallisina Diakin hallitus, johtoryhmä, henkilöstö ja opiskelijat. Loppuvuodesta 2018 sidosryhmille ja alumneille tehdään vielä kysely liittyen Diakin tulevaisuuteen. Diakissa on kaikkiaan noin 3 000 opiskelijaa. Henkilöstömäärä on noin 250. Helsingin kampus on suurin vajaalla 1 700 opiskelijallaan. Pieksämäki on toiseksi suurin. Porissa on 355 opiskelijaa, Oulussa 300, Turussa 140. Uutista on päivitetty 15.11. kello 14.25: Juttua on muokattu kauttaaltaan ja siihen on lisätty Diakin rehtorin Tapio Kujalan kommentit. Uutista on päivitetty 15.11. kello 14.40: Lisätty yksikkökoot.