Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Tähtijutut Satakunta Urheilu Näköislehti Testit ja visat Porilaine Kulttuuri

Buccon Jani Lehtinen suunnittelee ostavansa koko Satamaidon konttorin: "Siitä tulee Barcelonan punainen"

Ravintolayrittäjä ja keittiömestari Jani Lehtinen puhkuu taas suunnitelmia. Hänen Porin Hallituskadun varrella sijaitseva ravintolansa Bucco on kaikessa hiljaisuudessa laajentunut Satamaidon entisen konttorin alakertaan. Sinne on remontoitu juhla- ja kokoustila. Varsinainen ravintola sijaitsee edelleen rakennuksen toisessa kerroksessa, eli samassa paikassa, jossa se on ollut koko 15-vuotisen olemassaolonsa ajan. –Satamaidon konttori siirtyi Ulvilaan ja tämän rakennuksen alakerta jäi tyhjilleen. Siinä tuli meille tilaisuus laajentua ja tehdä tänne tila, jonkalaisia ei Porissa juuri ole, Lehtinen kertoo. Uusien alakerran tilojen ideana on Lehtisen mukaan muunneltavuus. Pienillä keinoilla tiloista saa paikan juhlille, kokoukselle, konsertille tai vaikka paneelikeskustelulle. Erityisen ylpeä Lehtinen on siitä, että tilojen remontointiin ja kalusteiden sekä valaisimien hankintaan on käytetty porilaisia yrittäjiä. Eurot ovat jääneet kotikaupunkiin. Toinen ylpeydenaihe on Satamaidon konttorin entinen kassaholvi, josta on tehty nyt samppanjakellari. Uusien tilojen sisustus on sekoitus pelkistettyä puhdaslinjaisuutta ja bling-blingiä. Lehtinen suunnittelee, että vaaleilla, tyhjillä seinillä voisi pitää esillä nuorten taiteilijoiden myyntinäyttelyitä. Toinen tämän kesän uutuus Buccolla on kesäterassi, joka tulee rakennuksen länsipäähän, osin nykyisen parkkipaikan päälle. Mitään raskaita ja kalliita rakenteita ei ole tarkoitus tehdä, sillä terassi puretaan kesän jälkeen pois. –En usko, että tuonne tien toiselle puolelle, entisen terassimme paikalle rantaan, teemme mitään tänä kesänä, vaikka meillä onkin siellä vuokrasopimus vuoteen 2025 asti, Jani Lehtinen viittoilee. Lehtisen pää on täynnä muitakin kaavailuja. Hän olisi halukas ostamaan koko Satamaidon konttorin. Jos kaupat onnistuvat, Lehtinen haluaisi maalata rakennuksen Barcelonan punaiseksi. Haaveissa on saada myös oma artesaanipizzoja valmistava pizzeria. Sille on katsottuna jo paikka: Lehtinen kaavailee pizzeriaa Satamaidon konttorin viereiseen matalaan rakennukseen, joka on ollut viimeksi meijerin tuottajapalveluiden käytössä. Lehtinen on ruvennut myös perunanviljelijäksi. Hän on istuttanut Luvialla sijaitsevassa maapaikassaan puikulaperunoita, joita ei kuitenkaan tuotesuojasyistä voi kutsua puikuloiksi. Pottumaalla kasvaakin kuulemma nyt luvialaista manteliperunaa. Näitä perunoita on tarkoitus tarjoilla syksyllä myös Buccossa.