Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Tähtijutut Urheilu Näköislehti Lukemisto Porilaine Kulttuuri

Kebab-mies Turo Sinkkonen tunnustaa: aina pitäisi saada tehtyä parempaa

Mitäpä työrintamalle kuuluu? – Kiitos hyvää, kiirettä pitää. Turo´s Heavy Kebab laajeni viime kesänä, kun saimme käyttöön myös viereisen kenkäkauppana palvelleen tilan. Kiinnostaisi laajentaa asiakastilojamme myös ravintolamme alla sijaitsevan kellarin puolelle. – Meillä on täällä niin paljon töitä, että luovuimme kokonaan Yyterin Laguunin pidosta. Laguuni on nyt tyhjillään, mutta meidän oli parempi keskittyä toimimaan pelkästään täällä Gallen-Kallelankadun varrella. – Myymme katuruokaa, kuten kebabeja ja pizzoja. Ne olivat lapsuuteni lempiruokia! Olen sellainen täydellisyydentavoittelija, että ruoissakin haluan kehitellä aina vain parempaa ja parempaa. Valitettavasti tämä johtaa siihen, että omassa suussani oikein mikään ei maistu enää miltään. Tosin aina, kun pääsen vaikka matkoille, käyn mielelläni kokeilemassa uusia ruokia ja mietin, voisiko sieltä löytää uusia ideoita omaa ravintolaa ajatellen. Oletko ollut jo ihan nuoresta ruoanvalmistusalalla? – Meillä kotona laitettiin aina hyvää ruokaa ja olen ollut kokkaamisesta kiinnostunut pienestä asti. Opiskelin hetken suurtalousalaa, mutta ammatillisesti päädyin näihin hommiin vasta sen jälkeen, kun olin tavannut puolisoni Emmin . Hänen vanhempansa pitävät ravintolaa Meri-Porissa vielä nykyäänkin. – Pidimme Emmin kanssa tosiaan myös Yyterin Laguunia, mutta luovuimme siitä monestakin syystä. Tuntui turhauttavalta laittaa siellä hyvää ruokaa, kun asiakaskunta ei odottanut saavansa sitä sen tyylisestä paikasta. Järjestin Laguunissa myös bändi-iltoja. Niitäkin piti jännittää, kun koskaan ei tietenkään voinut tietää, tuleeko yleisöä paikalle. Bändien palkkaaminen kuitenkin maksaa jonkin verran. – Opiskelin muuten jonkin aikaa myös lähihoitajaksi, mutta ne opinnot jäivät, kun siirryin ravintola-alalle. Olet kuulemma myös musiikkimiehiä? – Olen soittanut sähköbassoa yläasteikäisestä asti. Vuosien varrella on tullut soiteltua monenlaisissa kokoonpanoissa. Tunnetuin kaikista bändeistä, joissa olen ollut mukana, lienee ollut Bingo Wings. Nykyään soitan Rätön ja Lehtisalon yhtyeessä sekä Eleanoora Rosenholmissa, joka on tosin viettänyt viime vuoden hiljaiseloa. Nyt Eleanooralta on tulossa levy, ja Rätöllä ja Lehtisalolla on myös jonkin verran keikkoja kesän aikana. Esiinnymme esimerkiksi Porisperessä. – Soittaminen on mukava harrastus, jolle onnistun järjestämään jonkin verran aikaa ravintolatyöstä huolimatta. Sinulla on porilaisittain melko pitkä työmatka. – No jaa, asumme Reposaaressa. Eihän sieltä aja keskustaan kuin parikymmentä minuuttia! – Ihastuimme Reposaaren miljööseen ja hankimme sieltä perheen kanssa vanhan puutalon Kirkkokadun varrelta. Nyt kun olemme luopuneet Yyterin Laguunin pitämiseltä, toivoisin, että jäisi enemmän aikaa osallistua reposaarelaisten varsin yhteisölliseen elämään. Ravintolanne nimessä on vahvoja vaikutteita Turo´s Hevi Gee -nimisestä bändistä. Onko tietoa, mitä kyseinen yhtye tuumaa asiasta? – Eräs yhtyeen muusikoista kävi ravintolassamme asiakkaana taannoin, kun hän oli tullut Poriin työasioissaan. Eipä ainakaan hänellä mitään valittamista ravintolamme nimestä ollut. Kun mies tuntui vielä tykkäävän ruoastakin, niin ihan tyytyväiseltä hän vaikutti.