Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Ruokaa meni entistä vähemmän roskiin Porin kouluissa – oppilasta kohden 7,4 grammaa viikossa

Porilaiskoulut onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä valtakunnallisella kampanjaviikolla. Kaupunki osallistui syyskuussa hävikkiviikkoon punnitsemalla oppilaiden lautasilta roskiin päätyvän ruuan. Tavoitteena oli, että ruokaa menisi roskiin alle 10 grammaa ruokaa oppilasta kohden. Tavoitteeseen päästiin, sillä ruokaa päätyi roskiin 7,4 grammaa per oppilas. Edellisenä vuonna tulos oli 7,5 grammaa. Oppilaat saavat suorituksestaan palkinnoksi jäätelötuutit tai -puikot. Koko viikon aikana punnittiin 290 kiloa lautasjätettä ja lautasista laskettiin 39 374 ruokailijaa. Hävikkiviikkoon on Porissa osallistuttu vuodesta 2017 alkaen ja roskiin päätyvän ruuan määrä on vähentynyt koko ajan. Vuonna 2017 ja 2018 roskiin meni reilut 11 grammaa oppilasta kohden. Jo useampana vuotena erityisen hyvin lautasensa ovat syöneet tyhjiksi esimerkiksi Ahlaisten, Enäjärven, Kankaan, Leppäkorven, Söörmarkun, Toejoen ja Vähärauman koulujen oppilaat, Porin kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Tänä vuonna huomattavan parannuksen viime vuoteen verrattuna tekivät Tuorsniemen ja Itätuulen koulut sekä Noormarkun yhtenäiskoulu. Hävikkiviikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Tarjoilu- ja valmistushävikin seuraamisesta on tullut pysyvä käytäntö Porin koulujen keittiöissä. Uutista on päivitetty 15.10. kello 15.10: Poistettu maininta Kaanaan koulusta, jota ei enää ole.