Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Marika Vuorsola perusti Ulvilaan lähiruokaravintolan

Ulvilassa sijaitsevaan Friitala-taloon on tullut uutta elämää. Toissa viikolla siellä avautui uusi paikka, Unelma Kuppila, jonka yhteydessä sijaitsee myös Unelma Puoti. Unelma Kuppila on kahvila-ravintola, josta saa arkisin burgereita ja lounasaikaan kotiruokaa. Ruokaa saa ostaa myös mukaan. Unelma on auki myös lauantaisin, ja annoksia voi tilata myös à la carte -listalta. Anniskeluoikeuksia on haettu. Kahvila-ravintolassa ja puodissa on painopiste lähiruoassa. Yrittäjä Marika Vuorsola on innoissaan. Hän on pitkän linjan tekijä, joka on aikoinaan valmistunut ravintolakokiksi ja tehnyt sen jälkeen monia alan töitä toimien muun muassa Porin Suomalaisen Klubin ravintolapäällikkönä ja kolmen oman ravintolan pyörittäjänä. Tanskandoggejakin kasvattanut Vuorsola piti ennen Unelmaa Tassucat-nimistä lemmikkitarvikefirmaa. Hän oli siitä jo valmis luopumaan, varsinkin, kun siihen löytyi sopiva, uusi yrittäjä. Viimeinen niitti uusimman yrityksen perustamiseen oli kuitenkin koronaepidemian alkuvaiheet. – Mieleeni syöpyi kuva ostosreissulta isosta marketista: Leipähylly oli hamstrauksen vuoksi tyhjä ja iäkäs miesasiakas puristi sormet valkoisina ja hämmentyneenä ostoskärryjensä käsiripaa. Minä ajattelin silloin, ettei tämä näin voi mennä. Kyllä meillä nyt ruokaa on! Alkuperäinen ajatus Marika Vuorsolalla oli perustaa verkkokauppa. Sinne saa kuka tahansa lähiruoan, tai miksei vaikka käsitöidenkin tuottaja ilmoittaa myytäväksi tuotteitaan. Vuorsola hoitaa organisoinnin ja markkinoinnin ja voi myös valmistaa tuotteista ruokaa, jota hänen yrityksensä voi kuskata tilauksesta asiakkaiden koteihin. Sitten Friitala-talosta, jossa jo Tassucat sijaitsee, löytyivät niin hyvät tilat, ettei Vuorsola malttanut jättää asiaa pelkän verkkokaupan asteelle. Hän perusti ravintolan, jonka ruokalistalla suositaan lähiruokaa. – Olen aina pitänyt ruoan perustuotantoa tärkeänä, ja meillä on täällä Satakunnassa todella hyviä tuotteita. – Ruoanlaittajana olen monien kokeilujen jälkeen palannut juurille. Unelmassa tarjotaan paljon perinteisiä, hyviä makuja, ja toiveita sai esittää. Unelma Kuppilassa oli jo viime viikolla toiveruokaviikko, ja siksi tarjolla oli esimerkiksi silakkapihvejä. Kunnia-asianaan Vuorsola pitää sitä, ettei hänen ravintolansa keittiössä käytetä puolivalmisteita ja eineksiä. Kaikki vihanneksetkin kuoritaan ja pilkotaan itse. Unelmaan mahtuu nyt, kun isoista turvaväleistä pidetään erityisen hyvää huolta, kerralla 50–60 asiakasta. Vuorsolan kautta voi varata myös Friitala-talon toisessa siivessä sijaitsevaa, yli sadalle hengelle riittävää juhlatilaa. Ideana on, että tilavuokra menee talolle, mutta Vuorsola voi valmistaa tilaisuuteen ruoat. Nyt on jo tiedossa jonkin verran tilaisuuksia, kuten pikkujouluja ja kesähäät. Yhteyksiä on jo syntynyt. Marika Vuorsola on saanut yhteistyökumppaneita esimerkiksi eräistä satakuntalaisista lihan-, kalan- ja hunajantuottajista. Unelma Puodissa on myynnissä esimerkiksi pientuottajien suolakurkkuja ja hilloja sekä glögejä. Iso osa leivonnaisista tulee Unelmaan Pekan Parhailta, jonka entisissä tiloissa Friitala-talossa Unelma toimii. Vuorsola etsiskelee esimerkiksi tuottajaa, joka voisi toimittaa verkkokauppaan ja ravintolan tarpeisiin jauhotuotteita. Sellaisia on kyselty. Marika Vuorsola toivoo hartaasti myös lisää uusia yhteistyökumppaneita. – Yhteistyöllä saamme hienot lähituotteemme esille! Toivon yhteydenottoja sähköpostiosoitteeseen info@ruokaalahelta.com . "Olen aina pitänyt ruoan perustuotantoa tärkeänä, ja meillä on täällä Satakunnassa todella hyviä tuotteita.