Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Satakunta Koronavirus Live Urheilu Ajanviete Näköislehti Kulttuuri Porilaine Tähtijutut

Leivinpaperia voi käyttää paljon monipuolisemmin kuin usein kuvitellaan – Katso yllättävät ja näppärät leivinpaperivinkit

Leivinpaperi taipuu keittiössä moneen: se suojaa roiskeilta, sen avulla voi paistaa ja höyryttää, ja sen uumenissa ruoka kypsyy hellästi hautuen. Leivinpaperista voi kääräistä vaikka kypsennysastian ruoalle ranskalaiseen tyyliin. Sydämenmuotoinen nyytti, en papillote , on tiivis ja ruoka kypsyy helposti ja käryttömästi uunissa. Tällä kertaa pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia viikonlopun nopeaksi ateriaksi. Kala paistuu perinteisesti runsaassa rasvassa pannulla meheväksi. Jos haluat nipistää kaloreista mausta tinkimättä, sujauta pannulle rasvan sijaan leivinpaperi. Sen päällä kala kypsyy kauniin väriseksi, ilman käryjä. Myös höyryttämiseen, esimerkiksi aasialaisia bao-sämpylöitä tehdessä kannattaa avuksi ottaa leivinpaperi. Se estää sämpölöiden tarttumisen siivilään. Leivinpaperi kestää hyvin lämpöä (jopa 225–250 astetta, tarkka lukema paketin kyljessä), mutta leimahdusvaara on etenkin silloin, kun lämpötila kipuaa noin 300 asteen tienoille. Viisi lisävinkkiä leivinpaperin käyttöön 1. Käytä paperia paistinpannun kantena. Suojaa paistinpannu leivinpaperilla, jolloin rasva ei roisku ympäriinsä paistamisen aikana. 2. Estä kermavaahdon roiskuminen. Kermavaahto pyrkii vatkatessa helposti levittäytymään ympäri keittiötä. Tee vatkauskulhoon leivinpaperista suoja. Leikkaa paperiin aukko vatkaimille ja nosta paperi kulhon päälle. 3. Suojaa leikkuulauta. Laita pala paperia leikkuulaudalle, jotta leikattavien raaka-aineiden hajut ja maut eivät tartu niin helposti lautaan. 4. Sitruunan kuoriraaste talteen. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta toimii: Kostuta pala leivinpaperia kevyesti ja laita se kartioraastimen sivulla olevan pienikoloisimman leikkuuterän päälle niin, että paperi jää raastettavan sitruunan ja raastimen väliin. Hieno kuoriraaste jää kiinni paperiin, eikä huku raastimen uumeniin tai tarraudu terään. 5. Koristele helposti. Kun haluat pursottaa suklaata vaikka leivonnaisten päälle, tee leivinpaperista tötterö ja laita raastettu suklaa sisään. Sulata mikrossa. Et tarvitse erillistä astiaa.